Kazekage || Lider Legendarnej Szóstki Piasku
Misja rangi : D
Cel misji : Przenieść dokumenty z Kiri-Gakure do Kumo-Gakure
Kolejność pisania : Dark Sannin, Kishino
Zostałeś proszony do pokoju Mizukage, nie wiedziałeś o co chodzi...
Mistrz gry || Mistrz Miecza || Redaktor Gazety
Szybko pobiegłem do wyznaczonego miejsca. Byłem trochę zdezorientowany, bo nie wiedziałem o co chodzi... Stanąłem przed drzwiami, zapukałem i spytałem:
- Dzień dobry Mizukage. Chciałeś coś ode mnie?? - Spytałem grzecznie.
- Tak, proszę wejdź. Z tego co wiem to jesteś nowo upieczonym Geninem. A więc czas na twoją pierwszą misje. Musisz przenieść te oto dokumenty do Kumo-Gakure, a bardziej szczegółowo do "Sachi Konsho". Budynek ten znajduję się w centralnej części miasta. Na pewno go znajdziesz. A teraz ruszaj, ruszaj.
- Oczywiście Mizukage.
Zabieram papiery, żegnam się i czym prędzej ruszam do Kumo. Biegnę w stronę bramy wioski, mówię Do widzenia strażnikom i wybiegam z wioski. Potem, idąc dość szybko zmierzam w kierunku Kumo-Gakure.
Wszedłeś w gęsty las, nagle ujrzałeś rozgałęzienie. Na szczęście była tabliczka, spojrzałeś na nią i jeden drogowskaz pokazywał kiedunek na Kumo, a drugi..... też na Kumo. I tu stanąłeś przed wyborem. W która stronę pójść ?
Rozejrzałem się, czy w pobliżu nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc...??
Po chwili zastanowienia wybrałem ścieżkę w prawo. Potem rozpocząłem marsz...
Po godzinie marszu rozpadał się deszcz i zaczęły walić pioruny. Byłeś w samym centrum burzy. Nagle zobaczyłeś, że piorun walnął w jedno z pobliskich drzew, usłyszałeś krzyk. Musiałeś sprawdzić co się stało....
Biegnę w stronę hałasu ile sił w nogach.... Cały czas jednak jestem bardzo ostrożny.
Nagle zobaczyłeś, że pod drzewem leży przygnieciony przez nie człowiek, prosił cię o pomoc. Deszcz wzmocnił się i znacznie ograniczył widoczność.
Biegnę do drzewa i próbuję je podnieść. Wkładam w to całą swoją siłę.
Kiedy próbowałeś je podnosić, drzewo wyślizgnęło ci się z rąk i po raz koleiny upadł na poszkodowanego. AAAAAAAAA, MOJA NOGA !!!! ZMIAŻDŻONA !!!! NIE WIDZISZ IDIOTO, ŻE PADA DESZCZ I DRZEWO JEST ŚLISKIE ?
IDIOTO ?!?!? A chcesz to zdechnąć?? Ciesz się, że ci pomagam!!
Wkurzyłem się, wyjąłem swoje miecze, zbliżyłem je do siebie, stanąłem obok leżącego i wykonałem dwa bicze, które powinny (tak mi się wydaje) odepchnąć drzewo. Jednak na wszelki wypadek odciąłem dwie belki i podłożyłem pod jego nogi, żeby drzewo znowu nie zrobiło mu czegoś w nogi...
ZOSTAW MNIE, PROSZĘ BARDZO ! TO TY BĘDZIESZ MIAŁ MNIE NA SUMIENIU. Kiedy oswobodziłeś go z pułapki, grzecznie podziękował i przeprosił. Jeśli byś mógł to odprowadź mnie jeszcze do domu. Musisz zawrócić do rozgałęzienia dróg. Pewnie przechodziłeś tamtędy, na ich środku stoi tabliczka wskazująca drogę.
- Dobrze odprowadzę Cię. Mam jednak pytanie. Jesteś stąd. Wiesz którędy może do Kumo-Gakure??
Tak, oczywiście jestem tu leśniczym. Pewnie nie mogłeś trafić do Kumo , ponieważ jak zwykle moje dzieci z drogowskazu Kusa-Gakure zmieniają na Kumo-Gakure, nie miej im tego za złe to tylko dzieci. Kilka metrów za owym znakiem znajdował się dom leśniczego. Dziękuję za pomoc, teraz już wiesz którędy powinieneś iść...
Więc czym prędzej biegnę do Kumo, próbując nadrobić czas.
Kiedy wyruszyłeś w dalszą drogę, od razu przestał padać deszcz i wyszło słońce, idąc podziwiałeś piękną tęczę. Szedłeś tak przez las, aż ujrzałeś most, a za mostem Kumo-Gakure. Wszedłeś na most, lecz ten był bardzo niestabilny i z pewnością nie dał byś rady po nim przejść..
Miałem na to sposób. Wziąłem rozbieg. Chwyciłem z swoje miecze - nie wyjmowałem ich. Zacząłem biec, a kiedy byłem już na skraju spadu zrobiłem dwa wodne bicze (miecze były skierowane w ziemię), które w połączeniu z moim skokiem pozwoliły na daleki lot...
Leciałeś i leciałeś, lecz to nie wystarczyło zabrakło ci kilku metrów, musisz coś szybko wykombinować bo spadniesz...
Spadając próbuję, używając chakry, zaczepić się o skały...
Niestety prędkość z jaką spadasz nie pozwala ci na to. Spadasz do wody, a nurt rzeki ciągnie cię w stronę wodospadu...
Ciężko trenowałem chodzenie po wodzie. Czym prędzej wstaje i biegnę w stronę brzegu...
Dałeś radę, lecz po chwili zobaczyłeś, że biegniesz tylko w miejscu. Musiałeś jakoś przyspieszyć lub wymyślić coś nowego.
Znowu więc tworzę dwie wstęgi, które pchają mnie jak motorówkę....
Płynąłeś tak, aż zauważyłeś, że jesteś nad miastem, teraz czas wspiąć się na górę...
Misja rangi D - pomyślałem
Używając chakry wspinam się uważnie na górę...
Wspiąłeś się na górę, po czym poszedłeś do budynku, który wskazał ci Mizukage. Kiedy do niego wszedłeś okazało się, że jest to restauracja. Podszedłeś do okienka i podałeś "ważny dokument" kelnerowi, okazało się, że jest to karta zamówienia....
Misja wykonana.