Kazekage || Lider Legendarnej Szóstki Piasku
Misja rangi : B
Cel misji : Córka ambasadora Kiri-Gakure została porwana przez bandytów. Po zamachu skierowali się nad pobliskie mokradła.
Kolejność pisania : Uchiha Sachi, Kishino
Rikoudo Sennin || Lider Mistrzów Miecza
Zabieram swoje rzeczy biorę bochenek chleba a następnie wyruszam na mokradła. Pod płaszczem wiążę dwa Fuuma Shurikeny z linkami.
Od razu gdy wszedłeś na teren mokradeł wszystkie kruki odleciały z drzew na których przebywały. Szedłeś tak szedłeś, aż dał ci się we znaki wilgotny klimat mokradeł. Po chwili jedna z twoich nóg ugrzęzła w bagnie, usłyszałeś, że coś rusza się w krzakach. Poczułeś, że jesteś osaczony.
Szybko wyrwałem nogę z mokradła po czym skoczyłem na pobliską skałę. Wyciągnąłem 4 shurikeny do których przywiązałem linki i coś zrobiłem pod płaszczem następnie włączyłem sharingana 1 lvl ( na 10 tur - 5.000 chakry)
Chakra 545.000
Z krzaków po chwili wychodził to coś, tym czymś były rozwścieczone, głodne wilki. Zostałeś okrążony, bestie zbliżały się do ciebie, wyglądały jakby widziały w tobie przyszły obiad. Powoli zbliżając się do ciebie, czekały na twój ruch.
Wyskakuję wysoko w górę po czym rzucam 5 kunaie z kw w wilki. Następnie wyjmuję ramado i katanę (ramado aktywuję na 10 kolejek - 10.000 chakry ) i następnie mieczami zabijam wilki rozdzielając ramado na kilka ostrzy. Dokładnie omijałem ataków
Chakra : 535.000
Wilki wiedząc co się kroi zaczęły uciekać przed atakami, lecz to nie poskutkowało, przynajmniej w większości przypadków. Na placu boju zostało już tylko 5 wilków, lecz po chwili z krzaków wyłonił się jeszcze jeden wilk. Był on większy niż reszta, prawdopodobnie był przywódcą stada. Na oku miał szramę i wyglądał na bardzo doświadczonego. Chwilę później reszta wilków usunęła się w bok, a sam "wilczy szef" zaczął biec w twoją stronę.
Wyciągnąłem 2 Fumma Shurikeny po czym rzuciłem łukiem następnie linki chwyciłem w zęby a w rękach złapałem 4 shurikeny z linkami wilk był związany a ja sięgnąłem po kunaie z kw i rzuciłem w oczy bestii. Nastepnie gdy był już martwy rzuciłem dla pewności 5 shurikenów następnie udałem się w poszukiwanie porywaczy.
Po pokonaniu wilka reszta stada uciekła w popłochu. Gdy wyruszyłeś w dalszą podróż zobaczyłeś skrawek jakiegoś materiału, z daleka wyglądał na zakrwawiony, lecz z takiej odległości która was dzieliła nie było widać tego dokładnie.
Coś zrobiłem pod płaszczem po czym zaczepem się ostrożnie zbliżać do skrawka rozglądając się także.
Wrony usiadły na pobliskich drzewach i zaczęły skrzeczeć na twój wygląd. Powoli zbliżał się mrok. Jesteś koło materiału, lecz dalej nie wiesz co to jest.
Rozglądam się szukając śladów po bandytach. Gdy zobaczyłem drobny ślad udałem się w tamtą stronę z nadzieją że właśnie tam ruszyli.
Idąc, po drodze ujrzałeś 3 mężczyzn w płaszczach. Mijając cię, nie zwrócili na ciebie jakiejkolwiek uwagi tylko poszli przed siebie w kierunku niewielkiej groty.
Odwróciłem się ukryłem się na drzewie. Gdy oni weszli do jaskini ja po cichu zacząłem się skradać do jaskini. Wszędzie się rozglądałem czy nie ma tam żadnych pułapek.
Nagle zauważyłeś, że w twoją stronę idzie dwóch strażników, nie widzą cię, po prostu idą na nocną wartę. W środku zobaczyłeś jakieś światło. Prawdopodobnie było to ognisko.
Zakradłem się pod strażników z tyłu dzięki sharinganowi. Związałem ich i uderzyłem tak aby stracili przytomność. Następnie udałem się do ogniska.
Gdy wszedłeś do ogromnej jaskini z ogniskiem ujrzałeś dziesiątki bandytów oraz tron, a na tronie ich przywódce.
- Czego tu szukasz i jak ominąłeś straże. Mów szybko albo kara będzie sroga ! - wrzasnął przywódca.
- Nie wrzeszcz do mnie - powiedziałem zrzucając spokojnie kapelusz
- Gdzie córka ambasadora ? - kontynuowałem
Pod płaszczem chwyciłem Ramado i kunaie z kw .
- Lepiej nie mów mi co mam robić. Ci ludzie są gotowi oddać za moje rozkazy życie, a nie są jakimiś poczciwymi bandytami. Jeszcze raz powtórzę : Co stało się z moją strażą ? A jeśli chodzi o jakąś tam córkę ambasadora to nie wiem o czym mówisz.
- Twojej straży nic nie jest tylko ją związałem, może ty i twoi ludzie pomożecie mi w schwytaniu porywaczy którzy porwali córkę ambasadora Kiri - Gakure ? - powiedziałem opierając się o ścianę
- Hmmm chyba wiem coś na ten temat. Od pewnego na mokradłach pojawiła się 10-osobowa grupka shinobi. Rozrabiają w okolicach Kiri, lecz wszystko i tak idzie na nas. Dokładnie nie wiem gdzie są i co robią, ale wysłałem mojego najlepszego zwiadowcę aby się dowiedział co nieco.
Po tej wypowiedzi pojawił się owy zwiadowca :
- Panie, już wszystko wiem. Ci shinobi rozbili obóz jakieś 500 metrów od naszego obozowiska. Wszystko wskazuje na to, że zaraz pójdą spać. Mam jeszcze dodatkową informacje. Jest z nimi jakaś dziewczyna, wywnioskować można, że została przez nich porwana.
- A więc dobrze, oddział "Szakal" wyruszy wraz z naszym nowym przyjacielem i urządzicie zasadzkę na naszych wrogów. Ruszać!- powiedział przywódca
Wyruszyłem z resztą tam gdzie prowadził nas zwiadowca. Pod płaszczem składałem lnki z shurikenami. Dokładnie wszystko oglądałem
Przywódca ciągle przyglądał się tobie, lecz nie nie tracił czujności. Za chwilę zatrzymał się, pokazał tylko palcem obozowisko bandytów i rozkazał swojej drużynie rozstawić pułapkę:
- Wszyscy rozstawić pułabki, Ty zaś kage zrób co chcesz, za cztery minuty spotykamy się w tym miejscu i rozpoczynamy dywersje. Pamiętajcie ! Macie być ostrożni i zachowywać się jak "Szakal".
Kilka minut później wszyscy byli na swoich stanowiskach. Przywódca oddziału uniósł rękę i powiedział : - Na mój znak ruszamy ! Odczekał tak parę sekund i spuścił rękę ku dołowi. Wokół obozu wybuchły granaty dymne, wszyscy ruszyli na przeciwników z zawrotną prędkością, byłeś pod wrażeniem ich umiejętności. Już wszyscy zaatakowali. Miedzy obozowiskiem, a tobą była gruba warstwa dymu, kiedy wszedłeś w okrąg dymu, ujrzałeś wrzącą walkę miedzy twoim oddziałem a bandytami. Każdy walczył jeden na jednego, lecz po chwili wyskoczył jeszcze jeden przeciwnik, dający przewagę przeciwnikom, powinieneś się nim zająć...
Gdy ujrzałem przeciwnika który wbiegł na pole bitwy stanąłem przed nim mówiąc :
- To ja jestem twoim przeciwnikiem
Gdy skończyłem mówić Stworzyłem 10 Mizu Bunshinów. Dwa z nich wyjęły po 2 kunaie i zaczęły biec na przeciwnika. Gdy były 5m nad nim wyskoczyły i rzuciły po kunaiu. Gdy przeciwnik był zajęty unikaniem kunaie moje klony rozdzieliły się i okrążyły go. Jeden z klonów powiedział :
- Gdzie jest córka ambasadora
Każdy z nas chwycił miecze gotowy do walki.
Przeciwnik gdy ujrzał lecące w niego kunaie, złapał je po prostu w ręce i rzucił w jeszcze znajdujące się w powietrzu wodne klony. Rozejrzał się w okół i uśmiechnął : - Chcecie córkę ambasadora tak ? Dobrze więc, rozwiążmy to "pokojowo" ja oddaje wam tego bachora w zamian za 15.000 ryu. Pasuje ? Jeśli nie to chyba nie wyjdziecie na ty dobrze - powiedział szyderczo
Klon złapał za ręke drugiego i go odciągną od kunaie dzięki czemu nic się nie stało.
- Chyba sobie żartujesz
Po tych słowach rzuciłem granat dymny i w dym rzuciłem kunai z kw.
Następnie uaktywniłem Ramado(10 tur) i w dym poleciało 20 ostrzy które dźgały w dymie na ślepo.
Chakra : Około 520.000
Gdy dym opadł zobaczyłeś leżącego, podziurawionego przywódce : - Niech będzie 5.000 ryu - powiedział i skonał na ziemi. Tak samo stało się z resztą opryszków. Wziąłeś przestraszoną dziewczynkę i zaniosłeś do jej taty oraz podziękowałeś przywódcy bandytów za pomoc.
Misja wykonana.